You are here

Συνέδρια/ Ημερίδες

Undefined

Comments

Το ΔΠΜΣ «Ιατρική Χημεία» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνει το 20ο Συνέδριο «Ιατρικής Χημείας» που θα διεξαχθεί στις 27-28 Νοεμβρίου 2019 στο Συνεδριακό Κέντρο “Κάρολος Παπούλιας” του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το συνέδριο θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα ΤΗΣ Α.Ε. ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟΥ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ, και θα έχει ως κεντρικό ομιλητή τον Καθηγητή Aaron Ciechanover, κάτοχο Βραβείου Nobel στη Χημεία, ο οποίος θα αναγορευθεί σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Χημείας. 

Προκαταρκτικό πρόγραμμα 20ου Συνεδρίου Ιατρικής Χημείας στις 27-28 Νοεμβριου 2019.

Συνημμένα θα βρείτε δελτίο Τύπου για ανάρτηση στις Ανακοινώσεις του Τμήματος Χημείας σχετικά με το 11ο Διεθνές Συνέδριο Ενόργανης Χημικής Ανάλυσης " Instrumental Methods of Analysis: Modern Trends and Applications"(ΙΜΑ- 2019),το οποίο διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στις 22-25 Σεπτεμβρίου 2019 στο ξενοδοχείο Grand Serai, Ιωάννινα.

Genome Editing

ΙΤΕ, Ηράκλειο Κρήτης, 08 – 12 Ιουλίου 2019

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι οι Διαλέξεις Ωνάση στη Βιολογία και τη Χημεία για το 2019 έχουν ως θέμα Genome Editing”.

Κεντρικός ομιλητής των διαλέξεων είναι η Jennifer Doudna. Οι άλλοι ομιλητές είναι οι Dana Carroll (University of Utah, USA), Srinivasan Chandrasegaran (Johns Hopkins University, USA), Andrea Crisanti (Imperial College London, UK), Zoe Hilioti (Center for Research and Technology, CERTH, Greece), Maria Jasin (Senior Investigator, Sloan Kettering Institute, USA), Eva Nogales (UC Berkeley, USA), Erik Sontheimer (The University of Massachusetts Medical School, USA).

Οι Διαλέξεις Ωνάση που διεξάγονται για δέκατο όγδοο έτος σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Ωνάση και το Ι.Τ.Ε., έχουν ως στόχο την περαιτέρω εκπαίδευση και προώθηση νέων, ταλαντούχων επιστημόνων, μεταπτυχιακών και τελειόφοιτων φοιτητών από την Ελλάδα και το Εξωτερικό στο χώρο των Θετικών επιστημών. Για έως 35 Έλληνες και έως 15 μη Έλληνες φοιτητές που επιλέγονται με βάση τις Ακαδημαϊκές τους επιδόσεις προσφέρεται οικονομική ενίσχυση από το Ίδρυμα Ωνάση για τη συμμετοχή τους στις Διαλέξεις.

Λεπτομερείς πληροφορίες  για τις Διαλέξεις Ωνάση στη Βιολογία και τη Χημεία περιέχονται στην ιστοσελίδα:

http://www.forth.gr/onassis/index.php?show=2019-07-08 

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 7η Ιουνίου 2019

Ομ. Καθηγητής Γιάννης Παπαμαστοράκης

Scientific Director of the Program:

“The Onassis Foundation Science Lecture Series”

Tel/Fax: +30 2810 394269, 2810391974 E-mail: OnassisF@admin.forth.gr

15ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Κατάλυσης, 18-20 Οκτωβρίου 2018,  Ιωάννινα.

 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του συνεδρίου  http://15psk.conf.uoi.gr/

 

Σας ευχαριστώ

εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής

Μαρία Λουλούδη

----------

Professor Maria Louloudi

Chair, Department of Chemistry

University of Ioannina

 

Head

Research Group Biomimetic Catalysis & Hybrid Materials Laboratory of Inorganic Chemistry Section of Inorganic & Analytical Chemistry Department of Chemistry University of Ioannina

45110 IOANNINA

GREECE

tel: +30 26510 08418

e-mail: mlouloud@uoi.gr

http://catalysis.chem.uoi.gr

skype: maria.louloudi2

attachment: 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ

Διάλεξη του κ. Χρήστου Χασάπη

Institute of Chemical Engineering Sciences (ICE-HT), FORTH, Patras

Τίτλος:

“Μελέτη της δομής, δυναμικής συμπεριφοράς και αλληλεπίδρασης πρωτεϊνών 

σε υπερμοριακά βιολογικά συστήματα μέσω σύγχρονων εφαρμογών φασματοσκοπίας NMR

και εργαλείων ανάλυσης βιολογικών δικτύων”.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου και ώρα 11 πμ στην αίθουσα Γ του νέου κτιρίου ΤΒΕΤ

(υπόγειο)

και απευθύνεται στους φοιτητές και το προσωπικό του ΤΒΕΤ και συναφών τμημάτων καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο

On this e-Learning platform, you will find 2 available courses: 'Good Chemistry' and 'Infrastructures'. These two highly interesting topics can be accessed below.

Πρόσκληση στο Διεθνές Συνέδριο Χημείας (acac2018, http://acac2018.chem.uoa.gr/)  που θα γίνει στο Τμήμα Χημείας του ΕΚΠΑ από 30 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου 2018  επ΄ ευκαιρίας του εορτασμού των 100 ετών από τη δημιουργία του.

Η Οργανωτική και η Επιστημονική Επιτροπή του 69ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίαςκαλεί όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου να υποβάλλουν την περίληψη της εργασίας τους στην αγγλική γλώσσα σύμφωνα με τις οδηγίες που ακολουθούν, το αργότερο έως τις 8 Οκτωβρίου 2018.

Οι περιλήψεις που θα υποβληθούν θα αξιολογηθούν και θα ομαδοποιηθούν βάσει θεματολογίας. Οι εργασίες θα παρουσιασθούν ως αναρτημένες ανακοινώσεις (posters) ή ως προφορικές παρουσιάσεις (σύντομες ομιλίες). Η τελική επιλογή του τρόπου παρουσίασης και θεματικής ενότητας θα γίνει από την Επιστημονική Επιτροπή.

Στο τεύχος Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου του περιοδικού ΧΗΜΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ θα βρείτε το αφιέρωμα για τον εορτασμό των 40 χρόνων του Τμήματος Χημείας.

Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου, 2018
Συνεδριακό κέντρο «Κάρολος Παπούλιας»
Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Υπό την

Σας ενημερώνουμε ότι για την υποβολή περιλήψεων για το 5ο Συνέδριο Χημείας που θα πραγματοποιηθεί 29-30 Σεπτεμβρίου 2017 στα Ιωάννινα δίνεται παράταση έως την 7η Σεπτεμβρίου 2017. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλουν τις περιλήψεις καθώς και την αίτηση συμμετοχής τους στο ακόλουθο e-mail: chemcon74@cc.uoi.gr Για περισσότερες πληροφορίες για το 5ο Συνέδριο του Τμ. Χημείας δείτε τα παρακάτω συνημμένα

Επισυνάπτεται η 2η Ανακοίνωση του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (3rd International Conference for the Promotion of Innovation in Education).
Τόπος/Χρόνος: Λάρισα, 13-15 Οκτωβρίου 2017 (Συνεδριακό Κέντρο Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας)
Διοργάνωση: Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Παιδαγωγικό Τμήμα Π.Ε., Τμήμα Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας), το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας (Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ και Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων) και το Σύλλογο καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Ν. Λάρισας. Με την υποστήριξη της εκπαιδευτικής δράσης “Teachers 4 Europe”.
Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Θεσσαλίας και Δήμος Λαρισαίων.
Που απευθύνεται: Σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και όλων των ειδικοτήτων, δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης, σπουδαστές και φοιτητές.
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: http://synedrio.eepek.gr
Προκειμένου να υποβληθεί μια εργασία πρέπει πρώτα να γίνει “Εγγραφή” (δημιουργία προφίλ) του συγγραφέα που υποβάλει την εργασία στην εφαρμογή του συνεδρίου (πληροφοριακό σύστημα: SynedrosEEPEK: http://synedros.eepek.gr)
Από την ίδια εφαρμογή μπορεί κάποιος να υποβάλει αίτηση για κριτής εργασιών του συνεδρίου (κουμπί «Αίτηση για κριτής»).
Στο συνημμένο έγγραφο περιλαμβάνονται λεπτομέρειες για την υποβολή των εργασιών και άλλες χρήσιμες επισημάνσεις. 

Δημήτρης Κολοκοτρώνης
Πρόεδρος ΕΕΠΕΚ